Listar por palabras clave "Nutrición"
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Biotecnología: trigo para celíacos y arroz enriquecido con lisina
(Cámara Costarricense de la Industria Alimentaria., 2016-09)The major importance of transgenic products at the commercial level is between soybeans, maize, cotton and canola. The objective of modifying crops is not only due to agronomic characteristics, taste and appearance but ... -
Efecto de la aplicación de ALGASOIL ® sobre el rendimiento y valor nutricional del kikuyo (Pennisetum clandestinum Hoechst. Ex Chiov.) en Palmira, Zarcero, Alajuela, Costa Rica
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2017)Aguilar, R. 2017. Effects of the application of Algasoil® on the efficacy and nutritional value of the kikuyo (Pennisetum clandestinum Hoechst Ex Chiov.) In Palmira, Zarcero, Alajuela, Costa Rica. The present work was ... -
Effect of an energy supplementation, weaning and oestrous synchronisation on ovarian activity and ovulation in early postpartum primiparous Bos indicus cows raised in the tropics of Costa Rica
(Animal Production Science, 2016)To evaluate the effect of an energy supplementation, 26 postpartum Bos indicus cows were assigned either to receive an energy diet supplementation (n = 11, SSD) or no supplementation (n = 15, NSSD). Cows in the SSD ... -
Extracción de Nutrientes Esenciales en Frutos de Clones de Cacao en Producción en dos Regiones en Costa Rica
(Instituto Tecnológico de Costa Rica. Vicerrectoría de Investigación y Extensión (VIE). Escuela de Ingeniería en Agronomía, 2015)Costa Rica has traditionally been a producer of fine and aromatic cocoa, activity associated mainly to small farmers, but in 1978 the appearance of moniliasis disease significantly affected the cacao fruits, which, along ... -
Valor nutricional de ensilaje de maíz (Zea mays (L.)) y caupí (Vigna unguiculata (L.)) como cultivo asociado en diferentes proporciones en finca la Esmeralda, Santa Clara, Alajuela, Costa Rica
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2020)El objetivo del presente trabajo fue evaluar la producción y valor nutricional de un ensilaje a base de maíz y caupí sembrados en asocio a diferentes proporciones: 100% maíz para el tratamiento T1, 70% maíz y 30% caupí ...