Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 16
Efecto de la incorporación de silicato de magnesio en la fertilización mineral del cultivo de maíz (Zea Mays L.) en Finca La Vega, San Carlos
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2016)
The following research addresses, as main objective the effects of the inclusion of magnesium silicate on the mineral fertilization of the cultivation of corn. This research was done in Finca La Vega, belonging of the ...
Efecto del ácido abscísico en banano de exportación (Musa AAA var. Gran Enano), en Valle de la Estrella, Limón, Costa Rica
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2019)
Physiological damage in clusters of Musa AAA var. Great Dwarf can generate losses of up to 18% of production per hectare. Studies have indicated that the use of abscisic acid improves calcium movement in both leaves and ...
Crecimiento y desarrollo de rebrotes de café (Coffea arábica l) mediante la utilización de Trichoderma Harzianum, foliares a base de reguladores de crecimiento y boro-zinc en la zona de Palmichal, Acosta.
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2017)
In order to evaluate the growth of coffee sprouts in response to the application of five treatments such as boron plus zinc, Trichoderma harzianum, NutriPower®®, Gibberellic Acid, the set of Auxins, Cytokinins and Gibberellic ...
Efecto de la fertilización orgánica e inorgánica, en el rendimiento de un clon de cacao (Theobroma cacao, L) y en la fertilidad del suelo
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2016)
Applications of ammonium nitrate (33.5% N), as a source of nitrogen, phosphate rock (30% P2O5, 40% CaO, 10% SiO) as a source of phosphorus, potassium chloride (60% K2O, 45% Cl) as a source of potassium, Bokashi as a source ...
Comportamiento productivo de materiales de siembra de ñame (dioscorea alata) en la Región Huetar Norte, Costa Rica.
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2019)
The research objective was to determine the productive behavior of different planting materials in yam (Dioscorea alata) free of pests respect to conventional seed in Santa Clara, San Carlos, Costa Rica. The treatments ...
Efecto de dos programas de fertilización sobre la calidad y el rendimiento del cultivo de ñampi (Colocasia esculenta var. antiquorum) en dos zonas productoras de la Región Huetar Norte.
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2017)
The research was carried out in Agua Azul farm in La Fortuna de San Carlos, Alajuela, Costa Rica and La Vega farm in La Vega, San Carlos, Alajuela, Costa Rica, where the response on quality and yield of the ñampí was ...
Efecto del uso de sustratos y estimuladores de crecimiento sobre la producción de acodos de pimienta (Piper nigrum var. Balankotta). San Carlos Costa Rica. 2017
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2017)
En la finca Inversiones Agropecuarias Hermanos Quirós S.A., se llevó a cabo un ensayo con acodos de pimienta (Piper nigrum var. Balankotta) donde se evaluaron tres sustratos: suelo-aserrín, aserrín, suelo y dos estimuladores ...
Factores de emisión de gases de efecto invernadero según el manejo del rastrojo en el cultivo de piña (Ananas comosus, var. comosus)
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2019)
In Costa Rica, pineapple plantations are renewed every two years to start a new
production cycle, activity in which a large amount of stubble is generated that may emits gases that contribute to climate change (GHG). With ...
Cuantificación temprana de Pseudocercospora fijiensis por medio de qpcr en modelos predictivos de Sigatoka negra en plantas de banano (Musa AAA)
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2019)
Banana crops are susceptible to diseases caused by bacteria, phytonematodes, as well as fungi, including Pseudocercospora fijiensis, which is the causing agent of the disease known as Black Sigatoka (black leaf streak). ...
Eficacia de AVIGLICINA (PINCOR®) en la reducción de la floración naturalmente diferenciada (NDF) en piña (Ananas comosus var. Comosus) HÍBRIDO MD-2 en San Carlos, Costa Rica
(Instituto Tecnológico de Costa Rica, 2016)
In Costa Rica, pineapple (Ananas comosus var. comosus) is the second most important product with a performance of 7% of total exports. The forcing process, allows a constant and programmed production of fruit throughout ...