Tecnológico de Costa Rica
  • ¿Cómo publicar en el Repositorio TEC?
  • Políticas
  • Recursos Educativos
  • Contáctenos
    • español
    • English
  • español 
    • español
    • English
  • Login
Ver ítem 
  •   Página Principal
  • Trabajos de Graduación
  • Biblioteca José Figueres Ferrer
  • Escuela de Administración de Empresas
  • Maestría en Administración de Empresas
  • Ver ítem
  •   Página Principal
  • Trabajos de Graduación
  • Biblioteca José Figueres Ferrer
  • Escuela de Administración de Empresas
  • Maestría en Administración de Empresas
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Listar

Todo el RepositorioComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosPalabras clavesTipo de Recurso EducativoDestinatarioEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosPalabras clavesTipo de Recurso EducativoDestinatario

Mi cuenta

AccederRegistro

Estadísticas

Ver Estadísticas de uso

Determinación de la tasa de descuento para evaluar la rentabilidad de un emprendimiento local de secado de frutas y vegetales

Thumbnail
Ver/
Determinacion_tasa_descuento_evaluar_rentabilidad_emprendimiento_local_secado_frutas_vegetales.pdf (1.679Mb)
Fecha
2017
Autor
Alpízar-Alpízar, Gabriela
Ugalde-León, Mónica
Vargas-Brenes, Adolfo
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Resumen
This project is a consequence of a previous Pre - feasibility and Marketing strategy studies developed by the authors for several courses of the Master in Business Admistration´s program. It offers to the reader a guide for obtaining an appropriate discount rate according to its industry and country. This will be useful for discount the net cash flows and give more quality to the finance information for the investor of an entrepreneur business located in Costa Rica, to achieve better decisions. The main objective was to define an optimums discount rate, structured by theoretical and methodological frameworks to achieve a final model conformed by indicators that allows conclude and give advices to both, our readers and potential investors. The theoretical framework embraces elements related to three main columns: the dehydrated food techniques, the capital cost and the financial valuation of projects. The financial analysis of the entrepreneur project using indicators such as: payback period, net present value, annualized cost-benefit, among others. The methodological strategy allowed obtain a final sampling of five corporations with similar products to those of the enterprise, all of them located in the United States of America. Its financial statements were analyzed and a finally a weighted average cost of capital was obtained specifically for this project. It concludes that the present projects represents a guide for establishing the optimums discount rate for an entrepreneurship, even related with different industries, because it gives a general guide for de analyst.
Descripción
Proyecto de Graduación (Maestría en Administración de Empresas con énfasis en Finanzas) Instituto Tecnológico de Costa Rica. Escuela de Administración de Empresas, 2017.
URI
https://hdl.handle.net/2238/9170
Compartir
       
Métricas
Colecciones
  • Maestría en Administración de Empresas [67]

|Contáctenos

Repositorio Institucional del Tecnológico de Costa Rica

Sistema de Bibliotecas del TEC | SIBITEC

© DERECHOS RESERVADOS. Un sitio soportado por DSpace(v. 6.3)

RT-1

 

 


|Contáctenos

Repositorio Institucional del Tecnológico de Costa Rica

Sistema de Bibliotecas del TEC | SIBITEC

© DERECHOS RESERVADOS. Un sitio soportado por DSpace(v. 6.3)

RT-1